sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Nappi- ja puuhelmikoru

Lähiaikoina tulen siirtelemään tänne Singeri soikoon blogiin erään toisen blogini vanhoja postauksia. Ei tuosta toisesta blogista sen enempää,luin että siinä blogissa esittelin töitä, jotka tein itselleni. Itselle tehdyt työt ovat kohdallani hieman harvinaisia  sillä jostain syystä minulla on tarve antaa aina tekemäni työt pois - miksi ihmeessä, sitä en tiedä itsekkään! Tämän vanhan blogin aion lopettaa ja siirtyä yhden blogin pitäjäksi. Parhaimmillaan innostuin pitämään kolmea eri blogia, mutta huomasin sen käyvän liian työlääksi ajanpuutteen takia. Tästälähtien kaikki löytyy täältä, yhdestä ja samasta paikasta. Vanhoja postauksiani en kuitenkaan halua haudata vaan tuon ne tänne muistuttamaan itseäni omien kätten jäljistä ja toivottavasti tuottamaan myös iloa lukijoille,


Tämän korun teni itselleni viime keväänä.Idea korusta syntyi kolmesta kauniista puunapista.
Kolmen kauniin nappini lisäksi valitsin koruuni puisia askarteluhelmiä En ollut kuitenkaan tyytyväinen puuhelmien tasaiseen väripintaan joten keräsin helmet rautalangalle ja ....

..."patinoin" ne mustalla askartelumaalilla. Maalin levitys kävi helposti laittamalla suojahanskojen sormenpäihin maalia ja pyörittelemällä helmiä siinä sormenpäissä. Näin pinnasta tuli haluamani, epätasainen ja rosoinen.


Maalin kuivuttua lakkasin helmet ja puunapit spray-lakalla. Tein rautalangasta pidikkeet napeille lakkaamisen ajaksi. Nappien pintaa en patinoinut, ainoastaan lakkasin.
Pujotin helmet ja napit kaksinkertaiseen vahattuun korunauhaan. Helmien ja nappien välille laitoin tavallisia solmuja estääkseni niitä menemästä yhteen.Napit pysivät nauhassa hyvin paikoillaan kun pujotin toisen nauhan napin yläpuolelta ja toisen alapuolelta.

Mukavaa puuhaa, suosittelen =) !Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti