lauantai 30. kesäkuuta 2012

Pinkki puku pikkuiselle

Pitkästä, pitkästä aikaa tein taas muutaman lastenvaatteen. Tässä pieni setti yksivuotiaalle.
Kaavat on Ottobresta ja kankaat Metsolan ihania froteetrikoita.

Muutama pieni yksityiskohta: Jokaisen painonapin alapuolella on kaksipuoleisella tukikankaalla kiinnitetty tukipalanen. Koristerusetit yritin kiinnittää käsin niin, etteivät ne avaudu pesun jälkeen - saapa nähdä kuinka käy!

Painonappien kiinnitykseen kannattaa hankkia nepparipihdit. Niillä painonapin kiinnitys onnistuu lähes takuuvarmasti. Tein joskus ohjeet nepparipihdeillä työskentelystä vanhaan blogiini. Käykääpä kurkkaamassa: http://keppiheppailija.vuodatus.net/blog/2871836/prym-painonapin-kiinnitys-nepparipihdeilla/
7 kommenttia:

 1. Kyllä on söpöt! Onko sinulla peitetikkikone päärmäämiseen?

  VastaaPoista
 2. Todella suloiset!
  Tänään olen naputellut vasaralla kymmenen painonepparia...tulos oli monen kirjava. Kurkkaanpa nepparipihti postatuksesi, ihan vain ensi kertaa varten.
  -Irene

  VastaaPoista
 3. Kiitos teille Mervi ja Irene.
  M. Minulla ei ole peitetikkikonetta. Hieman se kiinnostaisi, mutta taitaisi jäädä niin vähälle käytölle. Leikkaan yleensä resorineuloksesta 3-4 cm leveän kaitaleen, kiinnitän sen saumurilla nurjalle ja käännän oikealle kaksoisneulalla tikattavaksi.
  I. Olen aikoinani hakannut, hakannut ja hakannut painonappeja niin vintturaan kuin vain mahdollista. Taisi olla aina vahinko jos nappiparista tuli hyvä.Kokemusta on siis nappien moukaroinnista joten nyt: Lämpimästi suosittelen tutustumaan pihteihin =)!

  VastaaPoista
 4. Hei! Tulin vastavierailulle :) Kivoja juttuja täällä sinun blogissasi. Ihania lastenvaatteita, ja tuo aiempi valkoinenkranssi on todella kaunis.

  T. Ilosilmukka

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis väriyhdistelmä, rento ja raikas. Näyttää tosi siistiltä, ihan kuin kaupasta ostettu (siis positiivisessa mielessä).

  VastaaPoista
 6. kivaa blogi, niin upeat sävyt tässä setissa!!!

  VastaaPoista