sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Laukku kierrätysmateriaaleista


Ensimmäinen tuotos videonauhasta on tässä ja ai kun mie tykkään siitä!

 Tämä laukku on ommeltu niistä ensimmäisistä väri- ja raitakokeiluista, joita tein kokeillessani poppanan ja videonauhan yhdistämistä.Pikku vinkki käsinkudottua kangasta ommellessa:

Ompele koneella suora ommel kaavan reunaan  jollain kankaasta poikkeavalla värillä. Huom! Kaavassa oltava saumanvara lisättynä, minulla se oli 1,5 cm . (Toki kangasliituakin voi käyttää kaavan ulkoreunan merkitsemiseen, mutta se ei tartu kohtiin joissa on videonauhaa) Tämän jälkeen kolmenpiston sik-sak on helpompi ommella oikeaan kohtaan. Kolmenpiston sik-sak kannattaa ommella kolmeen kertaan ja jokaisella kerralla suosittelen muuttamaan hieman piston pituutta, jotta ompeet varmasti sitovat kankaan kuteet yhteen.
Ja kun kankaan reunassa on kankaasta poikkeavalla värillä ommeltu suoraommel niin laukun palasten leikkaaminen oli helppoa.

Vanhan käsilaukun hihnoille löytyi nyt käyttöä sillä irrotin ja siirsin ne tähän uuteen pikkulaukkuun.
Pikkulaukku on jaettu sisältä kahteen osaan. Ja pöh, ei sitä kyllä tästä kuvasta erota, mutta uskokaa vain- kaksi "lokeroa" sieltä löytyy.
Ja sinne mahtuu nyt kukkaro,avaimet, huulirasva ja puhelin. Siis kaikki pieni ja välttämätön. Laukun mitat on: lev. 14cm, kork. 20cm. Kaavat tein itse. Vetoketjun kiinnitysreunan piirsin hieman kaarevaksi sillä se antoi mielestäni kivaa lisäilmettä laukulle.

Minne sitten kutomaan jos ei ole kotona eikä mummolassa kangaspuita? Kannattaa ottaa selvää oman alueen käsi-ja taideteollisuusyhdistysten tarjoamista "käsityökeskuksista" jonne on mahdollista mennä kutomaan mattoja ja kankaita pientä päivämaksua vastaan. On muuten ihania paikkoja!
Jos yhdistyksen toiminta ei ole entuudestaan tuttua niin tuossapa linkki, josta voit löytää tietoa oman alueesi toiminnasta

http://www.taito.fi/yhteystiedot/kaesi-ja-taideteollisuusyhdistykset/

3 kommenttia:

  1. todella upea, semmoinen taidetekstiilityö. Pidän kovasti tuon edellisen postauksen kankaasta. Ihanat värit ja hienoa, että videonauhoille löytyy käyttöä.

    VastaaPoista
  2. Meitä kangaspuuttomia on kyllä niin paljon, että tuollaiset käsityökeskukset on ihan aarteita. Silloin työt ei myöskään jää ikuisuuksiksi loimiin roikkumaan keskeneräisinä kun puille pitää päästä muidenkin, niin pitää saada valmistakin kohtuullisessa ajassa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeistuksestasi kukkaronsuun kiinnittämisestä. Löysin blogisi ja ajattelin, että osaanhan minäkin. Tilasin Ullakasta kukkaronsuita ja nyt olen koko pyhäpäivän yrittänyt kiinnittää sitä silmälasikoteloon. Kaikkea yritin ja sinun sivuiltasi sain vinkkejä ja rohkaisua. Se onnistui sittenkin!

    VastaaPoista