perjantai 3. elokuuta 2012

Suurta harmia blogissa ja valtaisaa ihastusta Rauman pitsiviikoilla.

Huh, huh. Olipas aikamoinen uutinen odottamassa palattuani kotiin lomalta.
Parin vuoden työ oli mennyt hukkaan.  Nyt sitä ei ole enää olemassa - tai on - pelkkää tekstiä! Kerron nyt entisestä blogistani Vuodatuksessa, Keppihepasta. Sain Vuodatukselta viestin, että kaikki kuvat teksteistä ja tekemistäni työohjeista on hävinneet sähkökatkoksen myötä. Ovat hävinneet kokonaa, peruuttamattomasti!

"30.6 tapahtuneen sähkökatkoksen yhteydessä Vuodatuksen vanha kuvapalvelin kärsi vaurioita, joiden takia kuvat elokuusta 2009 eteenpäin ovat hävinneet."

Se sitten siitä blogista....

Keppiheppa-blogia lopetellessani ehkä jokin sai minut aavistamaan, että tälläista täydellistä hävitystä voisi päästä tapahtumaan ja sen takia tulostin itselleni paperikopiot lähes kaikista postauksista Keppihepassa - ONNEKSI! Jäipä itselle edes jotain muistoa tekemistäni töistä. Nyt kyllä mietin, että olisiko sama tulostaminen aiheellista myös tämän blogin suhteen?

Mieltä kuitenkin lämmittää suuresti se, että olen saanut tänne Singeriin sähköpostia teiltä, jotka kaipaatte jotain ohjeita Keppiheppa-blogista. Kiitos teille ihanista viesteistä! Viestienne kannustamina olen päättänyt, että siirtelen hiljalleen vanhoja Keppihepan postauksia tänne Singeriin, lähinnä työohjeita, mutta ehkä myös muitakin esittelemiäni töitä sikäli kun löydän niihen kuvat tai ehdin ottaa uusia.
Tiedän jo nyt, että tuleva syksy ja talvi tulee olemaan minulla entistä kiireisempiä, joten "uusvanhojen" postausten kirjoittamiseen tulee menemään aikaa. MUTTA jos kaipaat jotain työohjetta Keppihepasta, laita minulle sähköpostia. Skannaan sivut sinulle jos ne vain ovat tallessa minulla tulosteina.  Näin saat ohjeet käyttöösi nopeammin.

Kyllä harmittaa, mutta mennyttä ei kannata jäädä suremaan! Nyt vain kohti uusia tuulia, sanoi vanha merimies! Merimiehistä puheenollen, he toivat aikoinaan Raumalle pitsinypläyksen josta nypläystaito levisi hiljalleen muualle suomeen. Pitkillä merimatkoillaan merimiehet nypläsivät ajankuluksi pitsiä ja olivat aikoinaan aikamoisia taitureita siinä. Nykyään tällaisia nypläyksen mestareita löytyy yhä Raumalta ja minulla olikin suuri ilo päästä tapaamaan heitä kesälomamatkalla Rauman pitsiviikoilla.


Rauman pitsiviikko oli täynnä tapahtumia ja tällaiselle satunnaiselle käsityöturistille upea matkakokemus. Vanha Rauma hurmasi idyllisyydellään. Ihana kun tällaisia vanhoja kauniita rakennuksia ja pihapiirejä on ymmärretty säästää. Aivan kuin olisi päässyt aikamatkalle entisiin aikoihin. Harmi, että en voi kehua kotikaupunkiani Oulua tästä vanhojen rakennusten säästämisestä. Täällä on purettu kaunis puutalokeskus ja rakennettu jyhkeitä betonielementtitaloja tilalle - kylmää ja kolkkoa!Ystävälliset Raumalaiset toivottivat meidät tervetulleiksi ihastelemaan kauniita, vanhoja pihojaan. Erilaiset taiteilijat ja käsityöläiset olivat avanneet työhuoneidensa ovet ja pääsin seuraamaan heitä työssää ja keskustelemaan heidän käyttämistä teknikoista. Vieraskirjat kertovat, että tämä perhe Oulusta vieraili Pitsiviikoilla. Kiitos Rauma!


7 kommenttia:

 1. Tuo Vuodatuksen kuvakato on sekä harmillinen että pelottava. Jos pelkkä sähkökatko saa aikaan kuvien lopullisen katoamisen, niin mitä ne digimaailman isommat ongelmat sitten aiheuttavatkaan, ellei Vuodatuksessa ole kunnollisia varmuuskopiointi- ja palautussysteemejä?

  Vuodatuksen ominaisuuksista en osaa sanoa enempää, mutta Bloggerin blogin voi kuka tahansa varmuuskopioida näppärästi itse. Täällä joitakin ohjeita:
  http://www.ezka.org/2009/06/tee-varmuuskopio-blogger-blogista-3.html
  Minä oon tehny näillä neuvoilla: http://www.thesitsgirls.com/blogging/how-to-back-up-your-blogger-blog/

  VastaaPoista
 2. Jos googletat keppiheppailija ja otat kuvahaun, niin saat ainkin jonkinlaiset kuvat vanhan blogisi kuvista...eikös?

  VastaaPoista
 3. Heippa teille !
  Mahtavia neuvoja kumpaiseltakin - käynpä heti toimeen, kiitos naiset =) !

  VastaaPoista
 4. Kaikkia meitä harmittaa tuo vuodatuksen kuvien kadottaminen. Omat kuvani ovat suuremmilta osin tallessa, koska säilytän niitä Picasassa. Ja puuttuvat kuvat saattaa löytyä joltain muistitikulta. Sinulla oli Keppihepassa paljon hyviä ja hyödyllisiä ohjeita, joita oli kiva lukea. Tuommoisessa peltipaljussa muistan istuneeni ihan pienenä tyttönä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on Marle - harmitta meitä monia! Miulla on kuule peltipaljusta samanlaiset muistot...

   Poista
 5. Hei,
  Etsin ohjetta pikkupussukan tekoon ja kas... päädyin tänne sinun bolgiisi. Ohje löytyi täältä :-) ja paljon paljon muutakin kivaa ohjetta. Kiitos. Ihana bologi sinulla.

  t.iinuska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iinuska! On aina kiva kuulla jos jostain postauksesta on ollut apua tai hyöty toiselle =) !

   Poista