torstai 26. huhtikuuta 2012

Hannanruusu paperinarusta

Suodatinpaperiruusua helpompi valmistaa on Hannanruusu. Ehkei tämä ole niin kovin aidon näköinen kuin suodatinpaperista tehty ruusu, mutta kyllä tämä kauniin kukkasen asian ajaa. Suodatinpaperista valmistettua ruusua voit käydä katsomass vanhass Keppiheppa-blogissani.

Tarvikkeet yhteen ruusuun:

- paperinarua n.1m, leveys avattuna 10 cm
- narua
- liimaa
- sakset


Ruusu syntyy paperinarua taittelemalla seuraavasti.1. Avaa noin metrin pituinen pala 10 cm levyistä paperinarua ja taita se kaksinkerroin pituussuuntaan.
2. Tee nauhan päähän ensimmäinen taite kuvan mukaisesti.


3. Käännä työ toisinpäin ...
.
4. ... ja tee toinen taite.
5. Ja jälleen uusi taite siten, että neljä ensimmäistä taitetta muodostaa neliön. Tämän jälkeen jatka taitteiden tekoa pohjaksi muodostuneen neliön päälle. Mitä enemmän taitteita tulee, sitä enemmän ruusuun tulee terälehtiä.6. Paperinarun loputtua liimaa viimeisen taitoksen väliin narua n. 30 cm. Jos olisi ollut käsillä ohutta vihreää paperinarua ruusun varreksi, olisin käyttänyt sitä. Nyt siis laitoin moninkerroin taitettu kalalankaa - sekin toimi.
7. Vie lanka neliön keskeltä taitosten läpi työn aloituspuolelle.

8. Käännä työ ja aloita terälehtien kiertäminen taitteesta johon lanka/varsi on liimattu kiinni. Pidä alapuolella olevasta narusta kiinni ja kierrä rusun keskustaksi muodostunutta narun liimauskohtaa kunnes ruusu on auennut kauniisti kukkaan.

9. Ruusun alapuolelle kohtaan mistä lanka/varsi tulee esille laitetaan liimaa ja pieni pala paperinarua peittämään liimauskohdan
Nämä ruusut kävisi vaikka hääkoristeiksi, mutta minulla on niille aivan toinen käyttötarkoitus. Siitä varmaankin ensikerralla enemmän. Mukavaa vappua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Jooo koulussa tehtiiin näitäää mut sit en osannu enäää ni katooiin tääält apuuuuuu !

    VastaaPoista